Noord – Midden – Zuid Amerika

Date februari 18, 2019

Noord – Midden – Zuid Amerika

Canada

Verenigde Staten van Amerika

De Verenigde Staten van Amerika is een groot land dat bestaat uit 50 staten en een paar eilandgebieden waaronder Puerto Rico, de Amerikaanse Maagdeneilanden en Guam. De Verenigde Staten van Amerika wordt vaak aangeduid als Verenigde Staten (zonder de toevoeging ‘van Amerika’) of VS.
Lees alles over Verenigde Staten van Amerika 

“Het Wilde Westen”

West-Amerika is dat deel van Noord-Amerika (de USA) dat loopt van de Grote of Stille Oceaan (The Pacific) tot en met de Rocky Mountains. Het gebied bestaat uit de staten Washington, Oregon, Californie, Idaho, Nevada, Utah, Arizona en stukjes van Montana, Wyoming, Colorado en New Mexico. In de VS noemen ze het westen van het land ‘The Western United States’, of ‘The American West’, of ook wel ‘The West’.

Het westen is zo prachtig

Amerika, en dan vooral het westen van Amerika, is prachtig. Op geen andere plek op aarde is het landschap zo indrukwekkend en zo afwisselend. Iedereen kent natuurlijk de Grand Canyon, de Rocky Mountains en de geisers van Yellowstone. Maar er is zoveel meer. Er zijn regenwouden en bossen met bomen van meer dan honderd meter hoog. Er zijn bergen en vulkanen, maar ook oneindige woestijnen. En de rotsformaties van zandsteen in het zuiden van Utah zijn zo mooi… alleen geëvenaard door de ruige kusten van Californië, Oregon en Washington.
Antelope Canyon (Arizona).
Het mooie van Amerika is dat je de natuur zo echt kan en vooral mag beleven. Je kunt er oneindig rondtrekken / reizen door gebieden waar je je helemaal alleen op aarde waant. Na 30 jaar elke zomer rondtrekken zijn wij het nog niet zat, er is nog zoveel meer te ontdekken. En het gevoel van ruimte en vrijheid en de overweldigende natuur is niet uit te leggen, dat moet je echt ervaren.
Er is maar 1 “probleem”, 80% van de mensen die gaat raakt verslaafd aan het land. Het land is ook geschikt voor iedere soort reiziger, van backpacker tot luxe reizigers.
Je kan er heel goed kamperen, met een RV rondrijden, luxe kamperen (glamping) of gewoon een auto met hotel (van goedkoop tot heel luxe. 
Afijn, eigenlijk zijn er geen woorden voor de schoonheid van dit land en het gemak in reizen, de enige manier is het zelf te ontdekken. De meeste mensen beginnen met een rondje West, maar daarna zijn er nog héél veel opties.
Ik hoop dat ik nog veel klanten mag helpen een geweldige reis te organiseren.

Canada

Canada is een land in het noorden van Noord-Amerika. Het is het grootste land van Amerika en het op één na grootste ter wereld. De grenzen worden in het zuiden en westen gevormd door de Verenigde Staten van Amerika, de rest van het land wordt omgeven door zeeën waarvan een deel uit ijszee bestaat. De naam Canada is afgeleid van het Indiaanse woord voor nederzetting, kanata.

Lees alles over Canada 

Midden-Amerika

midden-amerikaMidden Amerika is het deel van Amerika dat tussen de Verenigde Staten van Amerika en Colombia lig, aangevuld met de Caribische Eilanden. Binnen de site landenwijzer behoren alleen de in Centraal-Amerika gelegen landen (alle landen op de landbrug tussen Noord- en Zuid-Amerika tot het onderdeel Midden-Amerika. De Caribische Eilanden vormen binnen Landenwijzer een eigen regio. Midden-Amerika is een gebied dat jarenlang door Europeanen gekoloniseerd was. Als gevolg hiervan is Spaanse de hoofdtaal en het Rooms-Katholieke geloof de belangrijkste religie. Landbouw, toerisme, handel en logistiek (Panama) vormen officieel de belangrijkste bronnen van inkomsten in Midden-Amerika. In Mexico wordt er ook veel geproduceerd, met name voor de Amerikaanse markt. Officieus levert de drugshandel misschien nog wel meer op dan alle andere bronnen van inkomsten.
Midden-Amerika kent een aantal natuurlijke bedreigingen, waardoor serieuze economische groei binnen een aantal landen lastig is. Aardbevingen, orkanen, overstromingen en vulkaanuitbarstingen kunnen het dagelijks leven in landen als El Salvador, Guatemala, Belize en Mexico flink ontwrichten.
Costa Rica

Costa Rica

Costa Rica ligt in het zuidelijke deel van Midden-Amerika grenzend in het zuiden aan Panama en in het noorden aan Nicaragua. Costa Rica grenst in het westen aan de Caribische zee en in het oosten aan de Stille Oceaan. Costa Rica betekent letterlijk rijke kust. De economie van Costa Rica is voornamelijk afhankelijk van de agrarische sector. Er wordt hier onder andere cacao, bananen, suiker en koffie geteeld. Met name de bananenindustrie in Costa Rica is erg groot. Daarnaast is de toeristenindustrie een steeds belangrijker worden inkomstenbron van het land. Het zijn met name Amerikaanse en Canadese toeristen die Costa Rica als winterzonbestemming boeken.

Lees alles over Costa Rica 

Mexico

Mexico

Mexico is een groot land in het zuiden van Noord-Amerika in Midden-Amerika. De officiële benaming van het land is de Verenigde Mexicaanse Staten. In totaal bestaat Mexico uit eenendertig staten en de hoofdstad Mexico-stad. Mexico is het grootste Spaanssprekende land ter wereld . In het land wonen meer dan 110 miljoen mensen waarvan er bijna 20 miljoen in het grootstedelijk gebied van de hoofdstad. Hiermee staat Mexico-stad al jaren in de top vijf van grootste agglomeraties ter wereld.

Lees alles over Mexico 

Panama

Panama

De Republiek Panama ligt in het zuidelijke deel van Midden-Amerika. het grenst aan Colombia en Costa Rica en aan zowel de Caribische Zee als de Stille Oceaan. Het land is voornamelijk bekend om het kanaal wat deze twee zeeën aan elkaar verbindt , het Panamakanaal.
Panama is nog een redelijk onbekende vakantiebestemming maar is de laatste jaren wel steeds populairder aan het worden. Dit heeft in eerste instantie te maken met de schoonheid van het land en in tweede instantie met de Vrije handelszone die er in Panama ligt.

Lees alles over Panama 

Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is het deel van Amerika dat ten zuiden van de grens Panama-Colombia ligt. Het is het meest groene werelddeel, iets wat het vooral te danken heeft aan het immense Amazonegebied. Zuid-Amerika bestaat voor een redelijk groot deel uit tropisch regenwoud. Hebzucht van de mens zorgt ervoor dat de hoeveelheid regenwoud dagelijks met vele hectares tegelijkertijd slinkt. De rol van dit gebied als de longen van de aarde wordt dan ook steeds meer bedreigd.

Argentinië

Argentinië of zoals we officieel moeten zeggen de Argentijnse Republiek is een groot land in Zuid-Amerika dat officieel sinds 1816 bestaat.  Argentinië is het grootste Spaanstalige land ter wereld en het grootste land in Zuid-Amerika. Argentinië is het land van de tango, de gaucho’s en de Pampa’s. Door de uitgestrektheid van het land komen er grote verschillen voor tussen de verschillende delen van het land. Zo is het noordelijke deel van het land bedekt met tropisch regenwoud en ligt er op de hoogste toppen van het Andesgebergte eeuwige sneeuw.

Lees alles over Argentinië 

Bolivia

Bolivia

Bolivia is een republiek in het centraal westelijke deel van Zuid-Amerika. Het huidige Boliva is pas laat ontstaan en is de loop van zijn bestaan een behoorlijk stuk kleiner geworden. Bolivia is niet het eerste land waar je aan denk als je een bezoek wilt brengen aan Zuid-Amerika. Toch heeft het land bijzonder veel te bieden. Met name het gebied rond de Andes is erg mooi. Met de prachtige zoutvlakte van Salar de Uyuni en het Titicacameer. Maar ook andere delen van het land zijn zeker de moeite waard voor een bezoek.

Lees alles over Bolivia 

Brazilië

Brazilië

Brazilië of zoals je officieel moet zeggen de Federale Republiek Brazilië ligt in het centraal oostelijke deel van Zuid-Amerika en beslaat bijna de helft van dit continent. Brazilië is sinds het begin van de negentiende eeuw een zelfstandig land. Daarvoor was het een kolonie van Portugal. Brazilië is al jarenlang één van de populairste toeristische bestemmingen in Zuid-Amerika. Dit is niet zo gek als je beseft wat het land allemaal te bieden heeft. Van prachtige grote steden met bijzondere architectuur tot uitgestrekte oerwouden en van prachtige stranden tot het onbegaanbare Amazonegebied je komt het hier allemaal tegen.

Lees alles over Brazilië 

Suriname

Suriname

In het noordoostelijke deel van Zuid-Amerika ligt Suriname. Het land is lange tijd onderdeel geweest van het Koninkrijk der Nederlanden. Er komen echter wel veel Nederlandse toeristen naar Suriname toe. Veelal zijn dit Surinamers die in Nederland wonen en hier hun familie gaan bezoeken. In Nederland wonen ongeveer 350.000 Surinamers