Noord – Midden – Zuid Amerika

Date februari 18, 2019

Noord – Midden – Zuid Amerika

Noord Amerika

West-Amerika is dat deel van Noord-Amerika (de USA) dat loopt van de Grote of Stille Oceaan (The Pacific) tot en met de Rocky Mountains. Het gebied bestaat uit de staten Washington, Oregon, Californie, Idaho, Nevada, Utah, Arizona en stukjes van Montana, Wyoming, Colorado en New Mexico. In de VS noemen ze het westen van het land ‘The Western United States’, of ‘The American West’, of ook wel ‘The West’.

 

Het westen is zo prachtig

Amerika, en dan vooral het westen van Amerika, is prachtig. Op geen andere plek op aarde is het landschap zo indrukwekkend en zo afwisselend. Iedereen kent natuurlijk de Grand Canyon, de Rocky Mountains en de geisers van Yellowstone. Maar er is zoveel meer. Er zijn regenwouden en bossen met bomen van meer dan honderd meter hoog. Er zijn bergen en vulkanen, maar ook oneindige woestijnen. En de rotsformaties van zandsteen in het zuiden van Utah zijn zo mooi… alleen geëvenaard door de ruige kusten van Californië, Oregon en Washington.

Antelope Canyon (Arizona).

En je kunt alles zo echt beleven

Het mooie van Amerika is dat je de natuur zo echt kan en vooral mag beleven. Je kunt er oneindig rondtrekken / reizen door gebieden waar je je helemaal alleen op aarde waant. Mijn bezoeken aan de parken zullen me altijd bijblijven. Zelfs het overnachten is intens. Tenminste als je gaat kamperen. Want er is niets mooier dan voor je tentje zitten terwijl je je eten opwarmt op het kampvuur en er op slechts vijftien meter afstand van jou en je tentje een hert zich tegoed doet aan het groen van het bos, volkomen op z´n gemak. En de nachtelijke hemel vol met sterren is iets wat je minimaal eens in je leven gezien moet hebben.