Cruisen overal ter wereld

Date februari 18, 2019

Cruisen overal ter wereld

Het is grappig dat veel mensen in eerste instantie ‘nee’ zeggen als je ze vraagt of ze op cruisevakantie willen. Want iedereen aan boord is oud en er is niets te doen en je zit de hele tijd op zee….. Dat zijn de bekende vooroordelen.
 
Toch boekt 80 procent van de mensen die eenmaal een cruise heeft gemaakt, een nieuwe cruisevakantie.
 
Waarom een cruisevakantie?
Op een cruiseschip is all inclusive wel iets anders dan in sommige hotels aan land. Het eten, entertainment, een ‘eigen’ roomservice en alle faciliteiten aan boord zijn van hoog niveau en bij de prijs inbegrepen.
Afhankelijk van de rederij moet je voor sommige dingen bijbetalen: meestal is dit sterke drank of frisdrank en koffie anders dan die geserveerd worden in de restaurants. Informeer hoe dat bij de door jou gewenste cruise is. Vaak is het bestellen van een drankenpakket waarmee je in een keer alles hebt geregeld, een optie.
 
Een cruisevakantie is lekker makkelijk
Een keer uitpakken en vervolgens de rest van de cruise niet meer naar je bagage om hoeven kijken. Check bij het boeken of er een dresscode aan boord is en zo ja, welke.
 
Makkelijk is ook dat je aan boord geen contant geld nodig hebt. Al je aankopen worden gedaan via je boordpass die tevens de sleutel van je accommodatie is. Ook gebruik je je boordpass om van en aan boord te komen.
 
Ook lekker: je hoeft aan boord niets te doen, behalve te genieten. Geen vakantiewasje, geen boodschappen, niet koken, geen tent opzetten of jengelende kinderen bezighouden. Alles wordt voor je gedaan.
 
Gevarieerde cruisevakantie
Je vaart van bestemming naar bestemming en ziet zo elke keer weer iets anders. Op sommige bestemmingen is het handiger als je vooraf een excursie hebt geboekt, maar veel steden zijn ook prima op eigen gelegenheid te ontdekken. Zorg er dan wel voor dat je op tijd aan boord bent want het schip wacht niet. Echt niet! Dit geldt niet voor een via het schip / de maatschappij geboekte excursie.
 
Geen verlies van reistijd
Slapen en reizen tegelijkertijd en zonder dat je er enige moeite voor hoeft te doen. Zo is de reistijd geen verloren tijd.
 
Cruisevakantie voor jong en oud
De tijd dat alleen oudere mensen een cruise boekten is al jaren verleden tijd. Of het nu gaat om gezinnen met kinderen, vriendengroepen, families en stelletjes die romantisch, luxe en comfortabel hun huwelijksreis willen doorbrengen… er is voor iedereen wel een geschikte cruise. Kijk bij de maatschappij of de cruise die jij wilt boeken ook past bij je verwachting en wat je zoekt. Sommige maatschappijen richten zich vooral op gezinnen, anderen meer op adults only. Ook de bestemming kan een rol spelen: de leeftijd van een cruiseganger tijdens een Middellandse Zeecruise in het hoogseizoen is behoorlijk veel lager dan die van een 90-dagen cruise naar verre bestemmingen in het laagseizoen.
 
Ofwel, als je het niet eens een keer probeert kan je er ook niet over oordelen.
 
Vraag gerust vrijblijvend om meer informatie over vaak zeer betaalbare cruises.