Australië en Nieuw Zeeland

Date februari 11, 2019

Australië en Nieuw Zeeland

Wilt u met een camper reizen, klik dan hier voor meer informatie:

Australië (Engels: Australia) is een land in Oceanië dat sinds 1901 onafhankelijk is van het Verenigd Koninkrijk. Australië wordt beschouwd als het grootste eiland en tevens een van de grootste landen ter wereld. De hoofdstad van Australië is Canberra. Een aantal grote steden in Australië zijn: Sydney, Adelaide, Melbourne, Darwin en Perth.

Australië staat bekend om de uitgestrekte woestijnen, indrukwekkende “rode” bergen, watervallen, regenwouden en mooie stranden die vooral aantrekkingskracht hebben op surfers. Ook duikers bezoeken maar al te graag Australië om te duiken naar de vele soorten vissen en koraalriffen. De dierenwereld is zeer uitgebreid. Zo leven hier in het wild nog koalaberen, kangoeroes, de Tasmaanse duivel, de emoe (grote loopvogel), krokodillen en slangen. In het water komen ook veel diersoorten voor, waaronder 20 verschillende haaisoorten zoals de witte haai, de tijgerhaai en de walvishaai. Onder de avonturiers staat Australië bekend als perfecte bestemming om te backpacken.

Staten van Australië:
Nieuw-Zuid-Wales, Queensland, Tasmanië, Victoria, West-Australië en Zuid-Australië.

Onder het grondgebied van Australië vallen nog de volgende gebieden en eilanden:
Australisch Hoofdstedelijk Territorium (federaal territorium), Noordelijk Territorium, Jervis Bay Territorium, ChristmaseilandNorfolkCocoseilanden, Ashmore- en Cartiereilanden, Koraalzee-eilanden en de Heard en McDonaldeilanden.

Waar ligt Australië?

Waar ligt Australië?

Reisinformatie Australië

Officiële naam: Gemenebest Australië
Continent: Oceanië
Oppervlakte: 7.741.220 km²
Hoofdstad: Canberra
Landcode: AU, AUS
Inwoneraantal: 22.736.670 inwoners (2012)
Regeringsvorm: Parlementaire monarchie
Hoogste punt: 2.228 m (Mount Kosciuszko)
Afstand (Amsterdam – Canberra): 16.626 km
Vliegtijd: circa 19 uur

Reisadvies
Actuele status: Geen bijzondere veiligheidsrisico’s.
Een uitgebreide toelichting op dit reisadvies vindt u op Nederland wereldwijd.
Wilt u op de hoogte blijven van wijzigingen in dit reisadvies? Of wilt u bereikbaar blijven als er zich een crisissituatie voordoet? Vergeet uzelf dan niet te registreren bij de 24/7 BZ Informatieservice.

Reisaanbod
Op onze reisaanbod pagina vindt u een overzicht van betrouwbare reisorganisaties die complete reizen en vakanties aanbieden naar Australië. Daarnaast vindt u er een overzicht van losse reisonderdelen (autoverhuur, hotels en vliegtickets) waarmee u zelf uw ideale reis kunt samenstellen.

Reisgidsen en landkaarten
Bent u op zoek naar een reisgids, landkaart, wandelkaart, fietskaart, boek of DVD over Australië? Bij reisboekhandel De Zwerver vindt u een uitgebreide collectie.

Excursies, activiteiten en dagtrips
Met behulp van Getyourguide kunt u met korting een excursie, activiteit, rondleiding, entreeticket en/of dagtrip reserveren voor uw verblijf in Australië. Op deze manier bent u verzekerd van plaats, kunt u in sommige gevallen de wachtrij overslaan en kunt u alvast een invulling geven aan uw reisprogramma.

Weer en klimaat
Wanneer het zomer is in Nederland, is het winter in Australië. Australie is groot en daardoor zijn er verschillende klimaatzones. Het binnenland heeft een woestijnklimaat. Daar is het overdag erg heet maar ’s nachts steenkoud. Het zuiden heeft meer een gematigd klimaat met warme zomers en vrij koude winters. In het noorden is een tropisch klimaat.
Het actuele weer (weerbericht) en een weersverwachting voor Australië vindt u op onze uitgebreide weer pagina.
Uitgebreide informatie over het klimaat van Australië vindt u op Klimaatinfo.

Beste reistijd
April, mei, augustus, september en oktober zijn de beste maanden om naar Centraal-Australië te reizen. U vermijdt hiermee de heetste en de koudste maanden. Juni, juli, augustus, september, oktober en november zijn de beste maanden om naar Noord-Australië te reizen. U vermijdt hiermee het regenseizoen. Januari, februari, maart, april, oktober, november en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Australië en Tasmanië te reizen. In deze maanden heeft u de minste kans op neerslag en zijn de temperaturen het aangenaamst.

Taal
Engels is de officiële taal in Australië.
Wilt u gratis van of naar het Engels vertalen? Gebruik hiervoor de Google vertaler.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 1 dag geldig is bij terugkomst in Nederland.
Een visum is verplicht. Deze kunt u aanvragen via eta.immi.gov.au (creditcard), Visum Australië (iDeal / overboeking) of bij de Australische ambassade in Berlijn. Dit visum is 3 maanden geldig binnen een periode van 12 maanden vanaf uitgiftedatum.